Aerial Yoga. Het zweven in een yoga doek lijkt de laatste tijd steeds populairder te worden. Maar wat is het precies?

Aerial Yoga bestaat pas sinds ongeveer 2012 en is een combinatie van oefeningen afkomstig uit traditionele yoga uit India (die dan weer 5000 jaar oud is),  en moderne disciplines als pilates, dans en acrobatiek. Niet te verwarren met Acro-Yoga, dat je altijd met twee personen doet.

Andere namen voor Aerial Yoga zijn air yoga, zero-gravity yoga, trapeze yoga of hangmat yoga. Alle oefeningen worden gedaan in een aerial yoga swing, een set van doeken van zijde of nylon die opgehangen zijn aan het plafond of een overhangende balk.

Hieronder behandel ik 4 belangrijke redenen om te beginnen met Aerial Yoga!

1. Fun

Doordat je hangt in de lucht, biedt Aerial Yoga meteen een extra dimensie: je zweeft en voelt je vrij!! Wees er klaar voor om je weer als een kind op de speelplaats te voelen. Aerial yoga werkt verkwikkend op je lichaam en geest. Aan het einde van sessie zal er een grote glimlach op je gezicht zijn.

2. Flight

Altijd al willen zweefvliegen? Aerial Yoga is the next best thing, en het is veilig, want je hangt niet meer dan 1 meter boven de grond. Sommige swings zijn voorzien van handvaten, waardoor je altijd de controle houdt. 

3. Flexibility

De Aerial Yoga houdingen die je uitvoert ondersteund door een yoga swing kunnen de spanning in stijve spieren en gewrichten aanmerkelijk verlichten. Doe je het een paar weken lang, dan zul je merken je dat de flexibiliteit van je hele lichaam beter is geworden.

4. Fitness

De oefeningen afkomstig van zowel acrobatiek, dans als yoga vereisen kracht, discipline, controle en gratie waardoor je je sterker, lichter en evenwichtiger gaat voelen.

Mocht je door dit artikel geïnteresseerd zijn geraakt in de mogelijkheden van aerial yoga, bekijk dan eens onze Aerial Yoga Swing.

Op Pinterest vind je een eenvoudige beginnersserie: Aerial Yoga Beginner Flow

Aerial yogaAerial yoga oefeningenAerial yoga setTrapeze yoga